top of page

OM MIG

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

113863183_290508395344539_20923619868588

Jag är Alexandra, född och uppvuxen i Stockholms innerstad, men med rötterna i Jämtland, och en ständig längtan dit som barn. Jag ville bli bonde, så gymnasiet blev den då 2-åriga jordbrukslinjen, kompletterad med 1 års skogsbruksskola. Sedan flyttade jag upp till familjens sommarställe; en gammal skola utan varken vatten eller annat värmesystem än de gamla vedspisarna, som jag var urdålig på att kunna tända upp i. Så började mitt vuxenliv, en lärorik skola.

Bonde blev jag inte, men bonddräng och avbytare mer eller mindre under 15 års tid, och röjare och plantör i skogen flera somrar. Utöver det hade vi egna djur för husbehov, bland annat en fjällko som handmjölkades. Efter en kortare träslöjdsutbildning drev jag en liten hantverksbutik hemma.

 

Sedan blev det skolbänken igen, jag utbildade mig till socionom och vidare till diakon, med vilket jag arbetade inom Svenska kyrkan i tio år.

 

Att skapa har alltid varit ett stort intresse, eller snarare en drivkraft, en glädje, ett måste! Materialen växlar, men främst snickrar jag. Återbrukar när det går, och gör nya vackra och miljövänliga bruksföremål av någonting gammalt. 


Jag komponerar också musik, sjunger och spelar piano, dragspel eller durspel, och älskar att skriva. Jag har även en passion för gamla hus, och att vårda dem ömt.

2020 återstartade jag mitt snickeriföretag Tillerosa efter 20 års Törnrosa-sömn, denna gång kompletterat med tjänster. Det roliga med det här företaget är just att jag kan ha nytta av min mångsidighet och bruka alla mina erfarenheter och gåvor, förhoppningsvis till glädje även för dig som kund!

bottom of page